Hoe (& hoe niet) een basis te bouwen voor uw tuingebouw

Hoe (& hoe niet) een basis te bouwen voor uw tuingebouw

Het is essentieel dat uw gebouw op een vlakke, stevige en stabiele ondergrond wordt geplaatst om het aanzienlijke gewicht te kunnen dragen en om ervoor te zorgen dat deuren en ramen correct hangen en soepel openen. De basis moet altijd even groot zijn als de voetafdruk van het gebouw en moet zijn gemaakt van beton, tegels of een basis van Garden Affairs Deck. Het wordt niet aanbevolen om een ​​basis groter te maken dan uw gebouw, dit verhoogt het risico op binnendringend water, dus zorg ervoor dat u de exacte maat weet die u nodig heeft en als u het niet zeker weet, vraag het dan gewoon!

Bepaal een locatie in de tuin

Denk er altijd aan om voor dakoverstekken rondom uw gebouw te zorgen wanneer u uw basis in de buurt van bomen, muren, andere gebouwen of grenzen bouwt. We raden aan om rondom uw gebouw een halve meter vrij te laten voor dakoverstekken en onderhoud, inclusief het aanbrengen van een conserveringsbehandeling en verf afwerking.

 

Houd er rekening mee dat als u uw gebouw direct onder een loofboom plaatst, het gebladerte mogelijk rechtstreeks op het dak valt, wat de afvoer van de dakgoot kan blokkeren, waardoor rottend gebladerte ontstaat, dus het is belangrijk om het dak en de goten regelmatig schoon te maken Het paste.

 

Als u van plan bent uw gebouw het hele jaar door te gebruiken als kantoor of atelier/werkplaats, is het een goed idee om uw gebouw zo te plaatsen dat het veel natuurlijk licht ontvangt en om ramen te plaatsen waar u het beste uitzicht op uw tuin heeft. Denk er ook aan om uw gebouw zo nodig in de buurt van het elektriciteitsnet en een waterbron te plaatsen.

Betonplaat fundering

Markeer het gebied en graaf uit tot een diepte van ongeveer 150-200 mm. Vul 75 -150mm met 40mm scalperen (APK 1) en verdicht met behulp van een trilplaat, roller of stamper. Ga drie keer over het hele gebied om ervoor te zorgen dat het wordt verdicht. Gebruik kunststof funderingsbalken als steun tijden het bouwen van de betonnen plaatfundering

 

Bouw uw bekisting zodat de bovenkant van de betonnen basis ongeveer 3 – 5 cm boven het maaiveld komt. De binnenafmetingen van de bekisting moeten de exacte afmetingen van het gebouw meten. Zorg ervoor dat de bekisting waterpas is door een referentiepunt in het midden van de basis te plaatsen tot het vereiste voltooide niveau en vervolgens al uw sprite niveaumetingen vanaf dat centrale punt te nemen. U kunt controleren of de basis vierkant is door de diagonalen te meten en ervoor te zorgen dat ze even lang zijn.

 

Voordat het beton wordt gestort, moet een DPC (vochtwerende laag) worden aangebracht. Dit is om te voorkomen dat vocht en vocht door de basis opstijgen.

Giet uw beton en stamp het aan om een ​​egaal, egaal oppervlak te krijgen – voor gebouwen van meer dan 16 m² raden we vezel- of staal gaas wapening aan.

 

Afhankelijk van de grootte van het gebouw heeft u tussen de 75 mm – 150 mm nodig. Een grindborder van ongeveer 300 – 500 mm helpt voorkomen dat regen op de muren terug spat en verlengt zo de levensduur van het gebouw. Als u elektriciteit/water heeft, kunt u overwegen om nu de netvoeding aan te leggen. 

Onderhouden van je tuinhuis

Plagen hebben natuurlijke vijanden zoals aaltjes (nematoden). Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuin probleem af. Zonder natuur en milieu te belasten. Je kunt aaltjes inzetten om gevaarlijke vijanden voor je tuinhuis te weren.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.