Hoe creëer je jouw droomkeuken?

Hoe creëer je jouw droomkeuken?

Een nieuwe keuken kopen is altijd ontzettend spannend en leuk om te doen. Het aanbod in de keukenwereld is tegenwoordig zó groot, dat je gemakkelijk overweldigd raakt. Want hoe zorg je er voor dat de keuken aan al jouw wensen voldoet? Dat hij inspeelt op je dagelijkse leven en dat hij van alle gemakken is voorzien? Kortom, hoe creëer je jouw droomkeuken? In dit artikel geven we een aantal handige tips.

Culinaire hoogstandjes of een makkelijke maaltijd?

Bedenk eerst goed waar je de keuken precies voor gaat gebruiken. Een liefhebber van koken zal bijvoorbeeld andere wensen hebben dan iemand die sneller voor een makkelijke maaltijd kiest. Probeer daarom eerst voor jezelf op een rijtje te zetten waar jouw prioriteiten liggen.

Ben je iemand die graag bakt en sta je regelmatig uren in de keuken? Kies dan voor high-tech keukenapparatuur en investeer eventueel in twee ovens. Zo kan je al jouw baksels tegelijkertijd de oven inschuiven. Hoe handig is dat? Ben je iemand die een hekel aan koken heeft en graag voor de makkelijke weg kiest? Investeer dan in een grote vriezer (maaltijden preppen is dan nog gemakkelijker!) en een kwalitatieve magnetron (zeg maar yes tegen kant-en-klare maaltijden!).

Wat gaan we eten vanavond? Eigenlijk maakt het niet uit. Jouw droomkeuken is van alle gemakken voorzien.

Voldoende opbergruimte

Te weinig opbergruimte is een veelgehoord probleem in de keuken. Vaak denk je dat je over voldoende lades en kasten beschikt, maar blijk je achteraf toch wel heel veel spullen te hebben. De kans is dan ook groot dat je ruimte tekort komt.

Natuurlijk begrijpen we ook dat niet iedereen over voldoende ruimte beschikt om voldoende kasten te monteren. Geef daarom de voorkeur aan hoge en diepe modellen. Deze nemen minder fysieke ruimte in beslag, maar bieden wel extra opbergruimte. Zo kan je al je voorraadspullen, pannen en dergelijke gemakkelijk kwijt. Bovendien is er zo nog altijd ruimte voor uitbreiding van je keukengerei. Een prettig idee, zeker voor de kookliefhebber.

Installeer een kookeiland

Het kookeiland is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Steeds meer mensen gaan overstag om meer werk- en opbergruimte te creëren. Zelfs als je graag kiest voor eten bestellen in Amsterdam, kan zo’n extra kookeiland zeker van pas komen. Waar moet je immers anders al die heerlijke gerechtjes stallen?

 

Bovendien kan je het kookeiland met uitzicht op het woongedeelte installeren. Zo kan je tijdens het koken de kinderen in de gaten houden. Dat is natuurlijk ideaal, zeker met jongere kinderen. Als je kinderen al wat ouder zijn is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Zo kan je tijdens het koken blijven communiceren.

Vraag om advies aan een keukenspecialist

Schroom je vooral niet om advies te vragen aan een keukenspecialist. Keukenverkopers kunnen jou precies vertellen welke keuken op de wensen aansluit. Bepaal wel van tevoren alvast een maximum budget. Zo weet de verkoper precies welke keukens binnen jouw budget passen en kom je niet voor onverwachte teleurstellingen te staan.

Let op: de prijzen die bij keukens vermeldt staan, zijn enkel vraagprijzen. Als je kiest voor luxe keukenapparatuur of extra diepe lades, betaal je vaak een meerprijs. Zorg er daarom altijd voor dat de vraagprijs ruim onder je budget zit, zodat je nog ruimte overhoudt voor extra’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *