Geloven in het onbekende

Geloven in het onbekende

Je ziet ze soms wel voorbij komen op internet, ‘hoeveel kamelen ben je waard?’ of ‘kijk wie jouw profiel heeft bezocht’, we weten allemaal dat dit puur voor entertainment is maar toch klikken we er graag op en willen we misschien wel dat het antwoord ook gewoon waar is. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, hoop brengt leven. Maar wat is het nog meer dat ons naar dit soort testen of onderwerpen brengt? Misschien is het te vergelijken met het bekijken van onze horoscopen, of het geloven in een geloof. Niemand weet of het waar is maar toch geloven we allemaal wel wat.

 

Horoscoop

Misschien heb jij het ook wel gedaan, op 1 januari je horoscoop gelezen voor het jaar wat er aankomt. Als je dit nog niet hebt gedaan maar wel nog benieuwd bent wat de laatste paar maanden nog te bieden hebben, kan je dat bij horoscoop 2021 lezen. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen gedachte hierbij of dit klopt of niet. Je merkt alleen wel dat de mensen die in hun horoscoop geloven dit ook vaak als een excuus gebruiken. ‘Sorry dat ik het niet uit handen wil geven, mijn sterrenbeeld is maagd’ Hierbij geven ze een excuus met als reden hun horoscoop. Maar het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. ‘Ik ben heel erg geordend omdat mijn sterrenbeeld Maagd is’. Hierbij gebruiken ze hun horoscoop om een positieve eigenschap aan te duiden. Je kan dit dus als excuus zien maar ook als bevestiging. Als onze horoscoop zegt dat we het wat langzamer aan moeten doen, doen we dat maar voelen we ons wel echt zo? We weten het niet en het zal nog wel een tijdje duren voordat we hier ooit achter komen.

Als het aan de wetenschappers ligt, is het allemaal onzin. Ze nemen astrologie namelijk niet serieus en denken zelfs dat het meer kwaad dan goed doet. Sommige mensen denken namelijk dat astrologie en wetenschappers hetzelfde zijn, terwijl dit niet zo is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.