Geld besparen tijdens het verbouwen: 3 tips

Geld besparen tijdens het verbouwen: 3 tips

Verbouwen is een slimme manier om meer wooncomfort te creëren. Helaas behoort verbouwen ook tot de top 3 van stressvolle momenten. Het maakt niet alleen dat je soms weken in de troep zit, maar het kost ook nog eens een heleboel geld. Om over de onvoorziene kosten nog maar te zwijgen. Ga jij binnenkort ook verbouwen? Maar worden de kosten je een beetje te veel? Of maak je je zorgen of je het straks allemaal wel kunt betalen? Maak dan gebruik van de volgende drie tips en bespaar waar je kunt.

1.      Verbouwing financieren

Voordat je kunt gaan besparen is het eerst belangrijk om over de financiering na te denken. Het is natuurlijk het voordeligst om enkel spaargeld te gebruiken. Soms is er echter onvoldoende tijd om zo lang te wachten. Bijvoorbeeld omdat er binnenkort een nieuw gezinslid komt of omdat de energieprijzen nu zonder goede isolatie veel te hoog zijn. Dan is er geen moment te verspillen en moeten er wel andere financieringsmogelijkheden worden aangesproken. Geld lenen voor een verbouwing wordt vaker gedaan dan je denkt.

In veel gevallen hoeft dit ook geen verkeerde keuze te zijn. Meestal zorgt een verbouwing er immers voor dat je in het huis kunt blijven wonen en dus geen dure nieuwe woning hoeft te kopen. Daarnaast is het een investering. De waarde van het huis zal wellicht toenemen. Ga je extra isoleren? Dan zal je ook nog maandelijks veel geld besparen door een lagere energierekening.

Probeer wel de voordeligste lening te kiezen. Ga niet voor de eerste de beste aanbieder, maar vraag meerdere offertes op of gebruik een vergelijkingssite om zo achter de laagste rentetarieven te komen.

2.      Doe ook dingen zelf

Dit lijkt misschien niet de beste tip als je twee linkerhanden hebt. Maar geloof ons, er zijn altijd wel dingen die je zelf kunt doen. Gaat de benedenverdieping bijvoorbeeld eerst volledig gestript worden? Dan kost dit de bouwexperts toch al een halve tot een hele dag. Soms zelfs nog langer. Waarom zou je dit zelf dan niet doen? Slopen is iets wat de meeste mensen wel kunnen en dit scheelt je toch weer een dag minder voor het inhuren van klusjesmannen.

Als je zelf best handig bent, zijn er wellicht ook andere dingen die je zelf kunt doen. Probeer enkel de klusjes die meer expertise vragen (denk aan elektriciteitsvoorzieningen) aan experts over. Op die manier kan je heel veel geld besparen.

3.      Goedkoop materialen inkopen

Kies er niet voor om alles nieuw te kopen of alles in de handen van een aannemer te leggen. Materialen kunnen namelijk erg prijzig zijn. Geef je ogen echter eens de kost op Marktplaats of een verkoophoek via social media. Soms worden er hele partijen gratis of tegen enkele euro’s weggegeven. Doe hier je voordeel mee. Dat scheelt niet alleen een heleboel geld, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor het milieu om deze materialen te recyclen.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.