Garagedeuren, welke mogelijkheden zijn er?

Garagedeuren, welke mogelijkheden zijn er?

Op zoek naar een garagedeur? Dan kan onderstaand artikel je misschien helpen, want hier ontdek je de meest populaire garagedeuren.

Elektrische garagedeuren 

Een van de populairste keuzes die er is, zijn de elektrische garagedeuren. Het is ook begrijpelijk waarom deze soort garagedeuren zo populair zijn. Ze zijn makkelijk om te openen en wanneer het slecht weer is, hoef je niet uit je auto te stappen om de deur te openen.

Elektrische garagedeuren zijn voor wat betreft het gebruiksgemak de meest comfortabele keuze die je kunt maken, maar ze zijn ook wel prijziger dan andere opties. Er zijn verschillende soorten garagedeuren waaruit je kunt kiezen. Zo is het bedieningssysteem vaak verschillend; er zijn elektrische garagedeuren die openen aan de hand van een vingerafdrukscan of code (waarvoor je wel weer uit de auto moet) of elektrische garagedeuren die werken met een handzender. 

Kanteldeuren
Wil je liever niet veel geld uitgeven aan een garagedeur? Dan kun je ook kiezen voor de klassieke kanteldeur. Een kanteldeur draait weg onder het plafond, wanneer je hem opent. Het voordeel van deze garagedeuren, is dat ze een mooie, klassieke uitstraling hebben en makkelijk in gebruik zijn. Daarnaast bieden ze een hoge veiligheid, mits je voor kanteldeuren van een garagedeur specialist kiest. Specialisten werken namelijk alleen met topmerken, waardoor je ervan op aan kunt dat de deur van goede kwaliteit is. 

Goedkope deuren kunnen ook nog een prima oplossing zijn, maar onderzoek dan altijd de deur de verwachtingen waarmaakt. Bijvoorbeeld door naar online reviews te kijken.

Sectionaal poorten
Je kunt ook kiezen voor sectionaalpoorten. Met sectionaalpoorten houd je meer ruimte over in de garage. Dat komt doordat de deurpanelen tijdens het openen niet naar binnen kantelen. Je hebt daardoor meer ruimte tot je beschikking in de garage.

Daarnaast hebben de deuren een goede isolatiewaarde, zijn ze veilig én stevig. Sectionaalpoorten kun je zijdelings (handig als je de garage met de fiets wilt verlaten) of verticaal openen. Een voordeel daarbij is dat sectionaalpoorten met een mechanische aandrijvingstechniek werken. Dat is voornamelijk een voordeel wanneer er geen stroom is en je de deur handmatig moet openen. Je weet maar nooit!

Wil je meer weten over sectionale garagedeuren en de verschillende uitvoeringen ? Klik hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/sectionaal-garagedeur/

De beste keuze voor jou 

Welke garagedeuren de beste optie voor jou zijn, hangt af van je behoefte en je budget. Wil je vooral gebruiksgemak en maakt de prijs niet zoveel uit? Dan kun je het beste kiezen voor sectionaalpoorten of elektrische garagepoorten. 

Wil je het liever goedkoop houden? Kies dan voor een kanteldeur. Daarbij is het goed om te weten dat je garagedeuren in verschillende uitvoeringen kunt krijgen, ieder met een eigen prijs en uitstraling. Er is dus altijd wel een passende deur bij aansluit bij jouw wensen en budget. 

Vraag overigens altijd bij meerdere leveranciers offertes aan. Je zult zien dat niet alleen de prijzen verschillen, maar ook de garanties en de service. Is de montage bijvoorbeeld inbegrepen? Komt er een monteur langs om de deur in te meten? Allemaal zaken die de prijs beïnvloeden.

Koop dus niet zomaar een garagedeur van de eerste de beste leverancier, maar vergelijk meerdere offertes waarbij je naar het totaalplaatje van het aanbod kijkt. Zo kies je straks weloverwogen de deur die bij jouw wensen en budget past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *