Energie besparen in de keuken

Energie besparen in de keuken

In de keuken vindt men een hoop apparaten die veel energie verbruiken. Juist daarom valt daar nog een hoop winst te behalen! We geven u graag wat slimme tips om ervoor te zorgen dat u flink op uw energierekening kan besparen.

 

Algemene tips om te besparen op energie

 

In het algemeen is het verstandig het energieverbruik van uw huishoudelijke apparaten eens goed onder de loep te nemen:

 

  • De vaatwasser verbruikt bijvoorbeeld een hoop energie. Wij adviseren de vieze vaat zo handig mogelijk in de vaatwasser te zetten, en deze pas te laten draaien als hij helemaal vol zit;
  • Indien u niet meer op gas kookt, adviseren wij uw kookplaat iets eerder uit te zetten, zodat u op die manier nog gebruik kunt maken van de resterende warmte, die nog wel even aanwezig is.
  • Ook de locatie van de ijskast is belangrijk. Het is aan te raden deze niet te dicht naast een warmtebron (zoals de verwarming) te plaatsen. Indien u dat wel doet, loopt u het risico dat de ijskast meer energie nodig heeft haar lage temperatuur te bewaren.

 

Energieleverancier met de laagste energietarieven

 

Wil men écht besparen op de energierekening, dan raden wij altijd aan om kritisch naar de energieleverancier te kijken. Met regelmaat de energie vergelijken kan immers behoorlijk op de kosten besparen.

 

Wat veel mensen niet weten, is dat te lang bij dezelfde energieleverancier blijven zitten tot gevolg heeft dat u meer betaald. Dit komt omdat energieleveranciers primair met elkaar concurreren om nieuwe klanten te werven. Daarom worden hen met regelmaat (welkomst)kortingen of extra lage tarieven aangeboden. Als u jaarlijks de energieleveranciers met elkaar vergelijkt, kunt u daar flinke winst op maken.

 

Energie vergelijken bespaart veel geld op de energierekening. Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van de andere bespaar tips. Deze kosten weinig moeite maar leveren wel veel op! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *