Een waterlodge kopen is populairder dan ooit

Een waterlodge kopen is populairder dan ooit

Het wordt steeds populairder: een waterlodge kopen. Maar wat zijn het eigenlijk, en waarom zijn deze schaarse vakantiewoningen zo gewild? In dit artikel leggen we je uit waarom een vakantiewoning op het water een investering is waar je zelf meer uithaalt dan slechts een heerlijk vakantieadres.

 

Wat is een waterlodge?

Een waterlodge is een luxe drijvende vakantiewoning voor meestal 4 tot 6 personen. Vaak zijn ze ontworpen om eruit te zien als gezellige en uiterst moderne studio’s of appartementen. Ze zijn van binnen knus en warm ingericht, waardoor je een echt huiselijk gevoel krijgt. Met panoramische ramen die van vloer tot plafond lopen, ruime dakterrassen en zonovergoten zonnedekken weten waterlodges de ene na de andere vakantieganger van zijn meerwaarde te overtuigen. Een waterlodge kopen is daardoor in een mum van tijd de nieuwe investeringstrend geworden.

 

Waterlodges zijn voorzien van alle gemakken waar een reguliere vakantiewoning ook over beschikt, zoals een badkamer, moderne keuken en slaapkamers. Echter hebben ze als extraatje dat ze op het water liggen. Ze zijn daardoor enorm gewild onder gezinnen, ouderen en vakantiegangers die zich graag omringen met water en natuur.

 

Waarom is een waterlodge kopen zo populair?

Een waterlodge kopen is vooral populair doordat steeds meer Nederlanders in eigen land blijven gedurende het hoogseizoen. Dat heeft deels te maken met het feit dat tijdens de corona pandemie vakanties in Nederland steeds aantrekkelijker werden, maar ook doordat onze zomers steeds warmer worden. Een waterlodge kopen is de perfecte oplossing. Je zit namelijk in een waterlodge direct aan het water. Hierdoor is het niet alleen beter vertoeven tijdens de hete zomermaanden, maar je kunt ook direct vanaf je slaapkamer het water in duiken wanneer je dat wilt!

 

Gedurende het hoogseizoen zijn waterlodges in vakantieparken daarom vrijwel altijd direct volgeboekt. Een waterlodge kopen doen veel mensen om niet alleen zelf van hun vakantiewoning te kunnen genieten, maar ook om de woning in de drukke zomermaanden te verhuren. Omdat dit type vakantiewoning zo gewild is hoef je als verhuurder niet bang te zijn dat je waterlodge leeg komt te staan. Met behulp van het vakantiepark waarop je waterlodge zich bevindt is je vakantiewoning gegarandeerd ieder hoogseizoen volgeboekt. De verhuuropbrengsten krijg je gewoon op je rekening gestort. Et voilà, je hebt je investering zo terugverdient, en je houdt er zelf nog een leuk vakantieadres aan over.

 

Voor wie is een waterlodge kopen geschikt?

Of je er nu een wil voor eigen gebruik of om hem te verhuren: een waterlodge kopen is een goede investering. Je kan de woning zelf gebruiken wanneer jij dat wilt. Zelf een keer op vakantie in het buitenland? Geen probleem, dan stel je hem gewoon beschikbaar voor verhuur! Veel eigenaren kiezen ervoor om hun weekenden zelf in hun waterlodge te spenderen en ze tijdens het hoogseizoen te huur aan te bieden. Dankzij de populariteit en schaarste van deze vakantiewoningen zijn ze vrijwel altijd als eerste volgeboekt. Als eigenaar pluk je daar de vruchten van: je krijgt immers inkomsten uit de verhuur van je waterlodge, en je kunt in het hoogseizoen de hoofdprijs vragen.

 

Je kunt er voor kiezen om je waterlodge helemaal zelf te gebruiken, hem het gehele jaar door voor verhuur beschikbaar te maken, of slechts een deel van het jaar te verhuren. Waar je ook voor kiest: de keuze is aan jou. Door een waterlodge te kopen ligt de wereld, met al zijn wateren, letterlijk aan je voeten!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.