Een stijlvolle houten schuur

Een stijlvolle houten schuur

Als iets zich bewezen heeft als goed en mooi bouwmateriaal dan is het hout. Als u kiest voor de goede soort of de juiste behandeling van het hout, is het zeer duurzaam. Daarbij is een kapschuur in de tuin stijlvol, een houten schuur rustiek, naast dat beiden zeer praktisch zijn. In deze korte blog een kleine greep van de mogelijkheden met schuren, veranda’s en carports.

Ruimte

Als het perceel waar u de schuur wilt hebben groot is, dan is een kapschuur het meeste ideaal. Het heeft nog een extra zolder als berging. Echter niet overal is daar de ruimte voor. Zo moet een schuur niet te veel het uitzicht van de achterburen belemmeren. Maar mocht u de ruimte hebben; helemaal mooi is dan een schuur met een kap die half open is. Dan heeft u een gesloten berging en een open gedeelte waar u een loungeset kunt plaatsten. Of het als carport voor de auto kan gebruiken. Uiteindelijk zijn de mogelijkheden talloos, maar hoeveel ruimte is er?

Veranda en carport

De veranda heeft naam en faam gekregen in de Verenigde Staten. Huizen waar het dak fors groter is dan het huis zelf waardoor er een afdak rond het huis is. Tijdens een zomerse regenbui zitten de mensen lekker buiten op de veranda. In Nederland is het niet gewoon om op die manier te bouwen, maar een veranda is wel te realiseren. Een voorbeeld staat al bij de schuur met een kap met een open gedeelte erin en daarin een loungeset. De carport komt wel veel voor in Nederland, en meestal staat het bouwwerk los van het pand, of er aan één kant tegenaan. De carport is bewezen ideaal om daarin de auto te parkeren.

Schuren

Een houten schuur kan maatwerk zijn, ook al zijn er standaard uitvoeringen. In de kleine opsomming staat al een schuur met een kap eventueel met een open gedeelte naast een gesloten gedeelte. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Online is het goed te bekijken. Op de site Keurhorst Houtbouw ziet u afbeeldingen van stijlvolle duurzame houten schuren. Allen zo gemaakt dat ze mooi op het perceel passen, en precies zoals de eigenaar het wil hebben. Een extra schuur is dan ook echt een investering; uw huis brengt bij verkoop meer op. Houten schuren gaan immers decennia lang mee. Naast dat u veel plezier van de schuur zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *