Een serre aan huis bouwen

Een serre aan huis bouwen

Jullie willen zelf een serre aan huis bouwen of de bestaande serre verbouwen? Dit zal een geweldige aanwinst voor je woning betekenen. Mensen die al een serre hebben, willen hem meestal voor geen goud meer missen.

Doel van de serre

Waarom wil je een serre aan huis bouwen? Wat is je doel? Ga je de serre vooral gebruiken om heerlijk te ontspannen? Het kan natuurlijk ook dat het voornamelijk een ruimte voor de kinderen wordt. Dat zij daar fijn kunnen spelen. Het gebeurt ook dat mensen een serre gebruiken als een werkplek. Ook tijdens het werken is het prettig om veel licht om je heen te hebben.

Isolatie in de serre

Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de serre is het belangrijk om goed na te denken over de isolatie. Frisse lucht is tenslotte nodig om gezond te blijven. Denk na over voldoende ventilatieroosters. Zijn er ook ramen die open en dicht kunnen? Je kunt dit ook allemaal automatisch regelen als je gaat voor het ultieme gebruikersgemak.

Glazen serre

Heel wat mensen kiezen voor een glazen serre. Dat is natuurlijk ook fantastisch. Het verhoogt het gevoel van het buitenleven. Er is altijd veel extra lichtinval. Wil je echt vrij uitzicht over je hele tuin, dan is een glazen serre ideaal.

Kunststof serre

Een glazen serre zie je misschien nog niet helemaal voor je. Nou ja, je ziet het wel en je vindt het prachtig, maar je moet niet denken aan al dat glas. Een vrij uitzicht is geweldig, maar dan moeten die ramen wel schoon zijn. Ga je het liefst voor onderhoudsvrij of in ieder geval onderhoudsarm, dan zit je met een kunststof serre helemaal goed. Je hoeft niet bang te zijn voor aanslag door onder meer het weer. Deze serre blijft bijzonder lang mooi.

Houten serre

Ga je voor de uitstraling, dan neem je misschien wel een houten serre. Hout is echt een natuurproduct en doet het dan ook altijd goed als aanbouw of als serre. Hout geeft een warme uitstraling en past zeker ook heel goed bij een klassieke woning. Een nadeel kan zijn dat hout wel vatbaar is voor allerlei weersinvloeden. Onderhoud is dan ook absoluut noodzakelijk. Maar daar valt natuurlijk altijd een mouw aan te passen. Wie zegt dat je dat onderhoud allemaal zelf moet doen? Je kunt de serre natuurlijk om de 7 jaar laten behandelen door een professionele schilder. En misschien houd je zelf van klussen, dan is er ook geen enkel probleem.

Leuke aankleding

Maak iets moois van de serre. Je verhoogt het buitenleven nog sterker als je groene planten in de serre zet. Ga er straks uitgebreid van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *