Een nieuwe frisse uitstraling van je woning dankzij gevelbekleding

Een nieuwe frisse uitstraling van je woning dankzij gevelbekleding

Is jouw woning wel toe aan een make-over? Kan jouw huis wel een opfrisbeurt gebruiken? Vind jij een complete verbouwing ook zoveel werk? Ga dan voor een nieuwe gevelbekleding. Vervang je oude gevelbekleding of plaats gevelbekleding over de bestaande muur. Niet alleen brengt het je veel voordelen, ook krijgt je woning met deze kleine aanpassing een geheel nieuw en fris aangezicht.

De voordelen van gevelbekleding

Een grote verbouwing is niet nodig. Het plaatsen van gevelbekleding is niet heel moeilijk. Een doe-het-zelver jan deze klus eenvoudig klaren. Je zit dus niet weken in de rotzooi, maar na één of enkele dagen is de klus al geklaard. Gevelbekleding heeft als grote voordeel dat het een uitstekende isolatie biedt voor je woning. Door het te plaatsen op je gevel, worden de stookkosten beduidend minder. Daarnaast heeft gevelbekleding niet veel onderhoud nodig. Kunststof gevelbekleding hoeft alleen maar schoongemaakt te worden met een doekje en een sopje. Houten gevelbekleding dient eens in de paar jaar geschilderd te worden en een gevel van klimplanten dient eens of twee keer per jaar bij gesnoeid te worden.

Verschillende soorten gevelbekleding

Wanneer je besluit om je gevel te bekleden, kun je dat met verschillende soorten gevelbekleding doen. Tegenwoordig wordt er vaak voor kunststof gevelbekleding gekozen. Deze soort heeft weinig onderhoud nodig en is bestand tegen de weersinvloeden. Ook is schilderen niet nodig en zijn de kunststof gevelpanelen verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo is er altijd een geschikte gevelbekleding voor jouw woning. Ook houten gevelbekleding zien we terug op woningen. Hout oogt uiteraard prachtig, maar vergrijsd na een aantal jaar wel. Het hout dient dan ook goed onderhouden te worden. Een groene gevel van klimplanten is ook erg prachtig. Ook deze gevelbekleding soort biedt een goede isolatie van uw woning. Echter, je dient de klimplanten wel goed bij te snoeien, zodat deze de ramen of goten van je woning gaan blokkeren. Naast deze drie soorten kun je ook kiezen voor een stalen gevelbekleding, een steenstrip gevel of een leien gevelbekleding.

Een fris en nieuw aangezicht zonder gevelbekleding

Hoewel met name kunststof gevelbekleding eenvoudig te monteren is, kan het zijn dat je liever iets anders wilt. Een nieuw fris aangezicht zonder de montage van deze gevelpanelen. Je zou de gevel dan eerst een goed schoon kunnen maken. Schimmels en andere verkleuringen worden op die manier aangepakt en je gevel krijgt al direct een andere aanblik. Een likje verf kan ook wonderen doen. Het grote voordeel van een betere isolatie van je woning behaal je hiermee uiteraard niet, maar je woning ziet er wel weer als nieuw uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *