Een duurzaam interieur? Kies voor mangohout

Een duurzaam interieur? Kies voor mangohout

Hout is een tijdloze materiaalsoort. Het heeft een natuurlijke en neutrale uitstraling, waardoor het zich bij vrijwel elke modetrend weet te voegen. Tropisch hardhout in het bijzonder is een opvallende verschijning in de woonkamer. Het heeft een bijzonder luxe uitstraling, trekt de aandacht en weet tegelijkertijd naadloos op te gaan in verschillende woontrends. Door de stevigheid van het hout gaan meubelen van hardhout jaren mee. Maar wist je dat hardhout ook duurzaam kan zijn? Denk bijvoorbeeld aan mangohout. Deze uitzonderlijk duurzame houtsoort maakt het mogelijk om prachtige meubelen in huis te halen, zonder dat daarvoor wild bos moet worden gekapt. 

 

Wat is mangohout?

Dat zit zo: mangohout is hout dat afkomstig is van de mangoboom. Die boom groeit op plantages, niet voor het hout, maar voor de lekkere vrucht die eraan groeit. Een mangoboom groeit snel en kan al binnen vijftien jaar helemaal volgroeid zijn. Vanaf dat moment zal de boom steeds minder mango’s produceren, waardoor de boer hem inwisselt voor een jonger exemplaar. De oude boom wordt gekapt, en het hout gaat naar de meubelfabriek. Daar wordt hij tot planken verzaagd. Er kan van alles van die mangoboom worden gemaakt. Denk aan een mooie ovale eettafel, of een stijlvolle kast. Omdat mangohout een restproduct is van de mangoteelt, is de ecologische voetafdruk zeer klein.

 

Een warme uitstraling

Heb je mangohout eenmaal een keertje in het echt gezien, dan kun je het overal herkennen. Het heeft een warme uitstraling, met een diepbruine kleur en een duidelijke nerf. Door die nerf en de kleurschakeringen in elke plank zijn geen twee meubelen hetzelfde. Dat zorgt ervoor dat deze hardhoutsoort een echte blikvanger is in de woonkamer. Ben je op zoek naar een langwerpige tafel, of wil je liever je eettafel rond? Met mangohout is alles mogelijk. Het is heerlijk dineren aan zo’n stevig tafelblad van massief hout.

 

Verschillende soorten meubelen

Je kunt heel je interieur een opkikker geven met duurzame meubelen van mangohout. Combineer zo’n mooie tafel bijvoorbeeld met een TV-meubel van mangohout, of juist een salontafel. Op die manier maak je van je inrichting een echte eenheid. Wist je dat mangohout ook in het zwart beschikbaar is? Dat hout is bewerkt met een stijlvolle zwarte lak, waarbij al het moois van mangohout bewaard blijft. Perfect als je op zoek bent naar een meubel dat echt opvalt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.