De gezondheidsvoordelen van Curcumine

De gezondheidsvoordelen van Curcumine

Wat is curcumine?

Curcumine is een van de werkzame stoffen uit de Curcuma Longa plant. De Curcuma Longa plant is afkomstig uit Zuid-Azië en wordt vooral verbouwd in India. De plant is familie van de gemberwortel. In Nederland kennen we de plant vooral uit de Indonesische en Indische keuken. In Azië wordt de Curcuma Longa al jaren gebruikt in de geneeskunde, en dan vooral voor de gewrichten en de spijsvertering. Tegenwoordig wordt de Curcuma Longa en dan vooral het curcumine extract ook steeds populairder en wordt het veel gebruikt als supplement of als super food.

wat zijn de gezondheidsvoordelen van curcumine?

Het is niet zo gek dat curcumine in de Aziatische geneeskunde al jaren wordt gebruikt. Curcumine helpt namelijk bij een goede werking van het hart en is goed in het verlagen van cholesterol. Het nemen van curcumine verbeterd ook je natuurlijke afweersysteem en gezonde cellen en weefsel worden er door beschermd. Hierdoor worden de gewrichten flexibeler en oogt de huid beter. Curcumine wordt in de Aziatische geneeskunde ook al eeuwen lang gebruikt voor de bestrijding van ontstekingen. Ook de westerse wereld heeft steeds meer interesse gekregen in Curcumine, omdat het inderdaad een sterk ontstekingsremmend effect blijkt te hebben. De ontstekingsremmende werking van Curcumine is de laatste jaren uitvoerig bestudeerd. Het is nu dan ook bekend dat curcumine ervoor zorgt dat ontstoken cellen geen nieuwe ontstekingsversterkende stoffen produceren. Hierdoor kan het negatieve ontstekingsproces worden gestopt. Het is ook bewezen dan doormiddel van curcumine de productie van kraakbeen degenerende enzymen wordt verminderd. Hierdoor wordt dus ook kraakbeenafbraak verminderd.

Curcumine kopen

Wanneer je curcumine koopt, kan je het beste Curcumine-Longa C3 “SUPERIEUR” kopen. Curcumine C3 superieur wordt 2000% keer beter opgenomen en is daarmee de sterkste curcumine longa van dit moment. Het is 100% zuivere curcumine. Deze curcumine C3 superieur is verkrijgbaar in capsule vorm of in de vorm van olie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.