De elementen van een terras

De elementen van een terras

Een terras in je tuin is natuurlijk heel gezellig en sfeervol. Maar dan is het wel zaak om te zorgen voor een knusse en praktische uitstraling van het terras. Op een terras vind je vaak een loungetafel -of zittingen, planten, sfeerverlichting, verwarmende elementen voor in de koude maanden, enzovoort. Ook luxe elementen kunnen een rol spelen: pizzaoven, bbq, vuurkorf of zelfs een sauna of jacuzzi. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil en je kunt veroorloven.

Waarom een terras?

Een terras kan een huis en tuin compleet maken. Je kunt een terras zelfs overdekken, zodat je met minder weer toch lekker op de lounge kunt zitten. Vaak gaat dat dan in combinatie met een terrasverwarmer, zodat het niet te koud wordt. Een terras geeft een geweldige touch aan jouw tuin en is een fijne plek om tot rust te komen, maar ook om visite te verwelkomen of om er te eten.

Inrichting

Sfeer en nog eens sfeer. Iedereen wil toch kunnen genieten van een heerlijke plek. Wanneer je zorgt voor wat planten en sfeerverlichting, vormt dit warmte. Een klassieke loungeset die tegen verschillende weersomstandigheden kan is een optie bij een overkapt terras. Zo hoef je enkel de kussens binnen te leggen. Maar mocht je een beperkt budget hebben, dan zijn er ook genoeg opties. Daarnaast is een leuk tafeltje een goede toevoeging om bijvoorbeeld glazen op kwijt te kunnen. Al het materiaal is puur op smaak, want iedereen is nu eenmaal anders. Heb je wat meer te besteden en heb je een groot terras, dan kun je hier nog luxe elementen aan toevoegen, zoals de eerder genoemde jacuzzi. Een kleine keuken of een bar biedt ook mogelijkheden. Tot slot kun je een terras afmaken met wat kunst of andere decoratie op de wanden of aan het plafond, als je die hebt. Op deze manier maak je het woonplezier groter en heeft iedereen er plezier van!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.