Bloembakken, een verrijking voor jouw tuin

Bloembakken, een verrijking voor jouw tuin

Benieuwd hoe je bloembakken het beste kunt vullen? In dit artikel vertellen we hoe je dit kunt doen. Ook geven je tips om zelf een bak te maken.

Wat is een bloembak?

Dit is een bak waarin bloemen of planten worden gehouden. Bloembakken zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Er is altijd wel een bak die past bij jouw tuin, dakterras of balkon. Het wordt gebruikt om je tuin op een leuke manier op te vullen en bloemen in te houden.

Waar moet je opletten?

Zorg voor een goede balans in een bloembak. Je kunt er voor kiezen om één bloemsoort in het centrum van de bak te zetten. Deze kun je bijvoorbeeld aanvullen met laag siergras. Zet de bloemen en planten niet te dicht op elkaar. Geef ze te ruimte om te groeien. Let daarbij op de juiste hoeveelheid potgrond. Zo vul je de bloembak tot de rand toe mooi op. Voor buitenbloemen is het belangrijk dat er gaten in de bakken zitten zodat het water goed weg kan lopen. Controleer daarom of er meerdere gaten in de bak zitten

Zelf een bak maken

Als je een beetje creatief ingesteld bent kun je ook zelf je bloembakken van hout maken. Het hout dat je het beste kunt gebruiken is onbehandeld hout. Dit geeft een natuurlijke look and feel. Houd de volgende vier stappen aan:

  • Je kunt beginnen met het maken van een simpele bouwtekening. Je kunt ook gebruik maken van de online bouwtekeningen die je op internet kunt vinden.
  • Houd je zoveel mogelijk aan de bouwtekening en zaag de houten planken op maat.
  • Leg vervolgens de bodemplaat op de grond en bevestig vier korte plankjes (omhoog leggen). Zorg ervoor dat deze met schroeven bevestigd worden.
  • Zet vier balken in iedere hoek verticaal omhoog. Op deze manier kun je de rest van de bak goed opbouwen.

Voor een uitgebreide toelichting kun je het beste online video’s raadplegen. Je ziet direct hoe een bak gemaakt wordt en je kunt de uitgebreide toelichting nog eens opnieuw kijken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *