Beddengoed en andere spullen uitzoeken voor de slaapkamer

Beddengoed en andere spullen uitzoeken voor de slaapkamer

Is de slaapkamer klaar voor een make-over? Waar moet je dan beginnen? Er zijn enorm veel opties waaruit je kunt kiezen om van je slaapkamer een fijne ruimte te maken. Als je even niet weet waar je moet starten, wij hebben een stappenplan voor je uiteengezet.

Begin met een moodboard

Een moodboard is altijd een goede start als je een ruimte aan gaat pakken. Een moodboard is een bord, kan ook een stuk papier zijn, waarop je allerlei dingen plakt die je mooi vindt. Dit kun je halen uit woontijdschriften bijvoorbeeld. Doordat je alles op één plek plakt krijg je een beeld van wat je mooi vindt. En het is handig om richting te hebben in plaats van dat je allerlei losse items aanschaft die niet bij elkaar passen.

Goede verlichting

De meeste mensen lezen nog even een boek voor het slapengaan. Dan is het zeer zeker van belang dat je zorgt voor goed licht. Niet te fel, want dan blijf je wakker. Maar ook niet te donker, want dan kun je je boek niet meer lezen. Het is belangrijk voor je ogen om dit goed af te stellen!

Het bed

Het bed moet een centrale rol in de slaapkamer spelen. Het is immers de plek waar je helemaal tot rust gaat komen ’s nachts! Laat je adviseren door een specialist, zodat je het juiste matras voor je lichaam koopt. Badgoed kopen kun je dan ook gelijk doen. Neem bijvoorbeeld hetzelfde kleur badgoed als je beddengoed.

Opbergers

Wat een slaapkamer zeker nodig heeft, zijn opbergers! Of het nu een grote kledingkast is, een dressoir met lades of een bankje waar je dingen in kunt doen, zorg dat je opbergruimte creëert. Denk goed na over hoeveel spullen je hebt en hoeveel ruimte je nodig denkt te hebben. Liever iets te veel dan te weinig.

Maak het geheel af met toffe accessoires en de make-over van je slaapkamer is een feit!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.