Badkamer verbouwen, stap voor stap

Badkamer verbouwen, stap voor stap

De badkamer is één van de intiemste plaatsen in huis. Hier neem je een verfrissende douche voor je vertrekt naar het werk of een ontspannend bad in de avond. Even helemaal tot jezelf komen. Badkamers bestaan in vele stijlen. Van een eenvoudige badkamer met douche tot een spa ervaring thuis. Ben je uitgekeken op jouw badkamer en overweeg je een nieuwe badkamer te (laten) plaatsen dan zul je al snel tot de ontdekking komen dat er bij het verbouwen van de badkamer heel wat komt kijken. Een complete badkamer inclusief montage is dé oplossing wanneer je jezelf geen zorgen wilt maken over het eindresultaat. Alles wordt tot in de puntjes uitgevoerd zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten nadat je badkamer is opgeleverd.

 

Badkamer ideeën 

 

De bouw van een nieuwe badkamer begint eigenlijk al met het zoeken naar ideeën. Een goede werktekening is ook belangrijk. Teken de exacte maten van je badkamer en deel hem zo comfortabel mogelijk in. Wil je een bad, een douche of misschien wel beide? Op de pagina badkamer inspiratie van Baden+ vind je een groot aantal tips en ideeën qua inrichting. Op een werktekening kun je alle bijzonderheden qua afmetingen en inrichting kwijt. Heel handig om alvast een goed idee te krijgen van het eindresultaat. Qua kosten kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Extra wastafels, badkamermeubelen en kranen tellen mee in het budget, evenals de arbeidskosten van de vakmensen die in jouw badkamer aan de slag gaan.

 

Slopen is ook vakwerk

 

Bij de verbouwing van een badkamer komt heel wat specialistisch werk om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan het slopen, betegelen van muren en vloer, loodgieterswerk, elektriciteit en de uiteindelijke montage van de badkamer. Het sloopwerk is als eerste aan de beurt. Het slopen van de oude badkamer lijkt misschien simpel hak en breekwerk maar daar komt toch meer om de hoek kijken. Slopen is ook vakwerk en er dient rekening gehouden te worden met bestaande leidingen en elektra. Dat wil je uiteraard onbeschadigd laten. Het is belangrijk om ook zelf beschermende kleding te dragen en uiteraard gebruik te maken van goed gereedschap. Na het sloopwerk wordt het puin afgevoerd om zo ruimte te creëren.

 

Het opbouwen en tegelen van de badkamer

 

Na het afvoeren van het puin kan worden begonnen met de opbouw. Alle inbouwdelen moeten immers op de juiste hoogte en diepte worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan waterleidingen, elektra en het inbouwreservoir van het toilet. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is wordt gebruik gemaakt van tegels als vloer en wandbekleding. De tegels zijn er in allerlei kleuren, motieven en afmetingen. Het tegelwerk zelf laat u het beste over aan een ervaren tegelzetter. Met hun vakkennis zijn zij in staat om de tegels secuur te verwerken en exact af te meten.

 

Afmonteren 

 

Nadat het tegelwerk is afgerond kan worden begonnen met het afmonteren van de badkamer, het plaatsen van de badkamermeubels, de accessoires en het toilet, het bad of de douchecabine. Nu krijgt de badkamer zijn persoonlijke uitstraling. Als laatste is het tijd om de verlichting aan te sluiten en het sanitair netjes af te kitten. Tegen de tijd dat al deze werkzaamheden voltooid zijn ben je ruim twee weken verder maar dan kun je ook gaan genieten van een prachtige persoonlijke badkamer

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Baden+

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.