5x soorten hekken voor in je tuin

5x soorten hekken voor in je tuin

Een hek in je tuin zorgt voor veiligheid en afscherming. Daarnaast kan het ook passen bij de stijl van je huis en tuin. In deze blog hebben we enkele soorten hekken voor je op een rij gezet die goed bij je tuin passen.

Enkelstaafmat


Enkelstaafmat hekwerk is gemaakt uit ijzeren staven die aan elkaar zijn gelast. Het is een relatief goedkoop hekwerk, wat een modern strakke uitstraling geeft aan je tuin. Het hekwerk is voorzien van een poedercoating, wat het staal beschermd.

Dubbelstaafmat


Dit type hekwerk lijkt erg op enkelstaafmat hekwerk. Het verschil is, zoals de naam al zegt, dat er in plaats van 1 horizontale draad, 2 horizontale draden worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het hekwerk steviger is. Ook dit hekwerk is voorzien van coating waardoor het niet zal gaan roesten. Dit hekwerk is te gebruiken als erfafscheiding of als afrastering voor je vijver.

Sierhekwerk


Als je zoekt naar een type hekwerk om je tuin mee te decoreren, dan is sierhekwerk een goede optie. Er is genoeg variatie aan sierhekken om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een elegant sierhekwerk, maar ook een strakkere en moderne variant. Ook is er de optie om patronen of sierlijke punten op je hekwerk te hebben. Je kan dus een hek kiezen die bij je smaak past. 

Gaashekwerk


Er zijn verschillende soorten gaashekwerk. Zo heb je tuingaas, harmonicagaas en gaaspanelen. Tuingaas is eenvoudig zelf te plaatsen, waarmee je grote stukken grond kan afzetten. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor weilanden. Harmonicagaas is meestal gewoven in ruitvormige patronen. Het wordt vaak gebruikt om dieren binnen te houden, moestuinen te beschermen of als standaard hekwerk rondom je erf. Gaaspanelen zijn stevige panelen die gemaakt zijn van gelast metaaldraad. Dit type gaas is ideaal voor plantengroei, het is te combineren met een toegangspoort en het heeft een lange levensduur.

Spijlenhekwerk


Vaak wordt spijlenhekwerk als industrieel hekwerk gezien. Het is sterk en robuust en wordt veel gebruikt rondom bedrijfsterreinen. Dit soort hek is echter ook te gebruiken voor je tuin. Dit kan als je een grote tuin hebt, maar ook kleinere tuinen gebruiken smallere versies van dit soort hekwerk. Deze hekken krijgen meestal een gladde bovenkant als ze in tuinen worden geplaatst. Normaal steken namelijk de spijlen uit, zodat niemand eroverheen kan klimmen.

Welk type hek voor jou het beste is ligt dus aan je budget, voorkeur voor stijl en hoe stevig je hekwerk moet zijn. Als je nog hekwerk zoekt, kijk dan bij hekwerkonline voor een variërend assortiment aan tuinmeubelen en tuinaccessoires. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.