4x soorten tuinen voor als je tuin een renovatie nodig heeft

4x soorten tuinen voor als je tuin een renovatie nodig heeft

Als je tuin er niet meer zo mooi bij ligt als vroeger, dan is het misschien tijd voor een renovatie. Of je nu een fan bent van modern design of de voorkeur geeft aan een rustgevende sfeer, is er voor iedereen een brede keuze bij het renoveren van hun tuin. Maar wat voor soort tuin past bij je? In deze blog bespreken we vier verschillende soorten tuinen die het beste zijn in verschillende situaties.

Boerderijtuin


Als je in een boerderij woont of als je een boerderij hebt omgebouwd tot huis, dan heb je waarschijnlijk veel rust en ruimte om je huis. Om optimaal gebruik te maken van deze ruimte moet je ervoor zorgen dat je tuin goed ingericht is. Je hebt de keuze tussen een landelijke tuin of een meer moderne tuin naast je huis. Daarnaast is beplanting erg belangrijk voor de opvulling van je boerderijtuin. Hiermee kun je de juiste kleur en sfeer geven aan je boerderijtuin. 

Moderne tuin


Een moderne tuin heeft veel strakke lijnen, scherpe hoeken en neutrale kleuren in zijn design. Hierdoor ontstaat een minimalistisch design. Harde materialen, zoals beton, staal en glas, worden vaak gebruikt, omdat moderne tuinen over het algemeen vooral functioneel zijn. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de strakke lijnen en neutrale kleuren als je aan beplanting denkt. Sommige planten passen namelijk hierdoor beter in dit soort tuinen dan andere. 

Villatuin


Als je in een villa woont, wil je natuurlijk ook een tuin hebben die goed past bij je mooie huis. Je kunt de indeling van je tuin helemaal naar je eigen hand zetten, net zoals het interieur van je huis. Past een moderne tuin beter bij je villa? Dan kies je voor een tijdloos tuindesign met symmetrische vormen en strakke lijnen. Naast dat je tuin rust uitstraalt, kun je er ook voor kiezen om nog extra luxe elementen toe te voegen, zoals een zwembad of vijver. Wil je liever een landelijke villatuin? Dan kun je beter veel beplanting gebruiken en bijpassende bestrating om deze klassieke look af te maken.

Landelijke tuin


Als je in een landelijke omgeving woont, zoals een landhuis, dan kun je je tuin mooi aan laten sluiten op de omgeving met een landelijk tuinontwerp. Vaak zie je bij deze stijl organische vormen terug, een gazon, waterelementen en weelderige beplanting. Kies dit type tuin als je van natuur en rust houdt. Weet je niet helemaal zeker of dit bij je omgeving past? Raadpleeg dan een expert of tuinarchitect, zoals Siebers Groep. Zo weet je zeker dat je tuin een ontwerp krijgt waar je nog jaren van kunt genieten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.