3x waarom een zit sta bureau niet mag ontbreken in je thuiskantoor

Zit sta bureau thuiskantoor

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een zit sta bureau. Dit is een bureau dat je in verschillende hoogtes kunt afstellen, zodat je zowel zittend als staand kan werken achter je bureau. Het afwisselen van zittend en staand werken schijnt enorm gezond te zijn. Steeds meer opdrachtgevers hebben dan ook zit sta bureaus op kantoor staan, maar nog weinig thuiswerkers kiezen voor een zit sta bureau.

 

Werk je veel vanuit huis? Heb je een thuiswerkplek? En werk je meer dan 5 uur per dag in een zithouding? Dan is een zit sta bureau kopen zeker de moeite waard. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het gezonder is, maar er zijn nog veel meer voordelen. In dit artikel geven wij 3 redenen waarom een zit sta bureau niet mag ontbreken in je thuiskantoor.

Wat is een zit sta bureau precies?

Een zit sta bureau is een bureau dat je eenvoudig in hoogte kunt verstellen. Vaak kunnen deze bureau elektrisch in hoogte versteld worden. Zo kan je binnen enkele seconden zittend werken afwisselen met staand werken. Juist deze afwisseling brengt vele voordelen met zich mee!

Voordeel 1. Hogere productiviteit

Het afwisselen van zittend en staand werken zorgt voor een betere lichamelijke gezondheid. De afwisseling in werkhouding zorgt dat rug-, schouder- en nekklachten verminderen. Als je merkt dat je een beetje in dut of last krijgt door het zitten kan je het bureau verhogen en staand gaan werken. 

Voordeel 2. Minder lichamelijke klachten

Als je momenteel meer dan 5 uur per dag zittend werkt dan komen rug-, nek- en schouderklachten je vast bekend voor. Zoveel uren per dag zitten is erg slecht voor je lichaam. Door af en toe staand te werken verminderen deze klachten.

Voordeel 3. Korte pauzes

Uit onderzoek is gebleken dat als je staand werkt je sneller geneigd bent om een korte pauze te nemen. Even naar het koffieautomaat lopen of naar een collega doe je toch makkelijker als je al staand aan het werk bent. Juist deze korte pauzes zorgen ervoor dat je lange dagen geconcentreerd kunt werken.

 

Overtuigd van een zit sta bureau? In de webshop van OfficeCity vind je een ruim assortiment van zit sta bureaus. Sommige zelfs in de aanbieding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *