3 manieren om meer uit je tuin te halen

Heb je een tuin maar wil je er meer uithalen? Misschien wil je wel letterlijk meer uit de tuin kunnen halen, zodat je tuin niet alleen een lust voor het oog is, maar ook bevredigend is voor je maag. We bespreken drie opties voor je.

Moestuin

Heb je een lap grond dat staat te verpieteren en welke vooral een doorn in het oog is door het hoge onkruid? Als je groene vingers hebt, of deze wilt ontwikkelen, dan kun je de handen uit je mouwen steken om een moestuin aan te leggen. Voordat je meteen je halve tuin om gaat spitten kun je eerst wat zaken overwegen. Welke groente vind je lekker en hoeveel tijd wil je spenderen in je tuin? Als je bijvoorbeeld uien inzaait, heb je daar verder weinig omkijken naar. Bij tomaten is het een ander verhaal, want die moet je al snel ondersteunen met stokken en beschermen tegen vogels. Anders kom je alsnog met de gebakken peren te zitten. En natuurlijk klinkt het aantrekkelijk om lekker veel gewassen te verbouwen, maar dit betekent ook dat je er meer tijd in moet steken.

Overkapping

Je kunt je tuin verrijken door er een mooie terrasoverkapping neer te zetten. Vanuit hier zit je altijd droog en heb je niet het gevoel dat je opgesloten bent tussen vier stenen muren. Je kunt er alle kanten mee opgaan. Kies je voor hout of aluminium? Wil je de terrasoverkapping af kunnen sluiten of mag hij open blijven? Qua prijs loopt het uiteen. Zo zijn er al overkappingen vanaf 1000 euro en kan het qua prijs oplopen tot tienduizenden euro’s.  Als je eenmaal een overkapping hebt staan, heb je wellicht ook meer motivatie om je tuin onder handen te nemen.

Waterelementen

Je kunt van je tuin een echte blikvanger maken door er waterelementen aan toe te voegen. Zo kun je een vijver aanleggen die je vervolgens kunt aankleden met sierlijke planten en stenen ter decoratie. Het is wel zo toepasselijk om er een stel vissen in te laten zwemmen, al wordt het misschien wel vanzelf een toevluchtsoord voor bijvoorbeeld kikkers.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.