20 interieurtips om het voorjaar van 2020 in huis te halen!

20 interieurtips om het voorjaar van 2020 in huis te halen!

Als het voorjaar van 2020 voor de deur staat, dan wil je het voorjaar natuurlijk ook in huis halen. Traditioneel hoort bij het voorjaar natuurlijk de grote voorjaarsschoonmaak, maar er zijn natuurlijk meer manieren om het voorjaar in huis te halen. Heb je gebrek aan inspiratie? In dit artikel geven we je maar liefst 20 interieurtips voor het voorjaar.

Tip 1: Breng je huis tot leven

Voorjaar staat natuurlijk symbool voor nieuw leven. Door nieuw leven in je huis te brengen wordt het er direct een stuk vrolijker. Bij nieuw leven kan je natuurlijk aan huisdieren denken, maar ook aan bloemen en planten.

Tip 2: Maak schoon

Het voorjaar begint pas echt als je huis fris en opgeruimd is. Begin daarom vroeg met de grote schoonmaak.

Tip 3: Kijk wat je wilt houden

In de loop van de jaren verzamel je ontzettend veel rommel. In de praktijk heb je er niets aan, maar het is zogenaamd zonde om het weg te gooien. Onzin: gooi je oude rommel weg. Je huis is dan direct een stuk frisser.

Tip 4: Schilder je muren

Een interieurtip om het voorjaar in huis te halen is natuurlijk om je muren te schilderen. Door je muren te schilderen krijgt je huis weer een frisse look.

Tip 5: Kies voor frisse kleuren

Als je op zoek bent naar een verfrissende interieurtip: schilder je huis eens in felle kleuren. Natuurlijk hoef je niet gelijk met de woonkamer te beginnen, maar felle, frisse kleuren kunnen je woning echt tot leven laten komen.

Tip 6: Hang iets moois aan de wand

Heb jij al iets aan de wand hangen? Zo ja, hangt het er al een tijdje? Zo nee, wordt het niet eens tijd? Door iets moois en nieuws aan de wand te hangen krijgt je huis een hele nieuwe uitstraling.

Tip 7: Knap je tuin of balkon op

Het hoort misschien niet direct in de categorie interieurtips, maar het kan helemaal geen kwaad om je tuin of balkon op te knappen. Pas op het moment dat het buiten en binnen netjes is kan je helemaal genieten van je inrichting.

Tip 8: Vervang je stopcontacten

Als je al een tijdje in een huis woont, dan verf je de muren zo nu en dan. Vaak worden de stopcontacten dan niet meegenomen. Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar stopcontacten kunnen behoorlijk vergelen. Als jouw stopcontacten vergeeld zijn, dan knapt je huis er ontzettend van op als je daar eens frisse, nieuwe stopcontacten ophangt.

Tip 9: Zorg voor mooie vazen

Als je het voorjaar echt in huis wilt halen dan moet je meer doen dan alleen bloemen kopen. Vaak besteden mensen behoorlijk wat geld aan bloemen, maar veel minder aan vazen. Als je mooie plantenbakken en vazen koopt, dan koop je echter ook een aantal mooie accessoires. Een prachtige vaas is immers op zichzelf al een mooie eye-catcher. Het voordeel van een investering in een vaas is dat deze vaak langer meegaat dan bloemen!

Tip 10: poets je vloer op!

Natuurlijk, tijdens de voorjaarsschoonmaak geef je je vloer een goede beurt. Toch zijn er meer dingen die je kan doen om je vloer te laten stralen. Zo kan je een houten vloer bijvoorbeeld (laten) schuren of in de olie zetten. Door dit te doen gaat je vloer er weer als nieuw uitzien en ziet je hele kamer er anders uit!

Tip 11: Vervang je kussens

Als je al een tijdje hetzelfde interieur hebt, dan kan dat gaan vervelen. Mogelijk ben je er nog niet aan toe om je hele interieur te vervangen. Gelukkig kan dat makkelijker. Door nieuwe kussens in je stoelen of banken te plaatsen krijgt je huis al een heel andere uitstraling.

Tip 12: breng eens een ander behang aan

Als je je muren niet kan verven omdat je bijvoorbeeld behang aan de muur hebt hangen, dan kan het heel verfrissend zijn om eens ander behang op de muren te plaatsen. Kies voor een vrolijk motiefje of een mooie foto en je huis ziet er direct vrolijker uit.

Tip 13: koop een mooi vloerkleed

Door een mooi vloerkleed op de vloer te leggen heb je in een keer een mooie blikvanger in huis. Dat kan jouw huis enorm op laten fleuren!

Tip 14: Mix and match!

Als je je huis in een keer hebt ingericht, dan heeft het vaak allemaal dezelfde soort meubels. Hartstikke geordend natuurlijk, maar dat kan op den duur een beetje saai gaan worden. Kies eens voor een paar andere meubels. Begin klein, bijvoorbeeld met de trend van 2020: marmeren salontafels. Ook ronde salontafels zijn het komende jaar helemaal hip!

Tip 15: Personaliseren maakt je huis gezelliger

Kijk eens of je wat meer persoonlijke items in je huis kan plaatsen. Door je huis te voorzien van persoonlijke spullen gaat het er minder standaard uitzien.

Tip 16: geef oude spullen een nieuw leven

De lente staat natuurlijk voor het begin van nieuw leven. Fiets eens langs te kringloop en geef gebruikte spullen een nieuw leven. Dit maakt je huis ook authentieker.

Tip 17: zorg voor nieuwe opruimmogelijkheden

De lente is niet alleen het begin van nieuw leven, het brengt ook het gevoel van een nieuwe start met zich mee. Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Zorg daarom voor zoveel mogelijk manieren om je spullen op te ruimen.

Tip 18: Vervang je stoffering

Als je al mooie meubelen hebt, dan wil je waarschijnlijk geen nieuwe meubelen kopen. Toch kan het zo zijn dat je, zeker in de lente, behoefte hebt aan nieuwe meubelen. Je zou dan kunnen overwegen om je meubelen te voorzien van nieuwe stofferingen. Zo houd je wat je hebt, maar krijg je toch iets nieuws!

Tip 19: koop een binnenkas

Als je de lente in huis wilt brengen dan kan je een binnenkas(je) kopen. In een binnenkas kan je bijvoorbeeld kruiden of aardbeien kweken. Als je (jonge) kinderen hebt is dat niet alleen bijzonder leerzaam, maar ook nog eens heel erg lekker!

Tip 20: koop een mooie wijnkoeler

Wat is er nu mooier dan de lente te vieren met een mooi glas witte wijn of rosé. Koop een mooie wijnkoeler en vier de lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *